در این مقاله قصد داریم در رابطه با دلایل ریزش مژه اطلاعاتی بدست آوریم، بسیاری از افراد تصور می کنند که مژه های مصنوعی و یا اکستنشن آن ها سبب ریزش مژه هایشان می شود بنابراین پیش از آنکه به بررسی دلایل ریزش مژه ها بپردازیم بهتر است کمی درباره اکستنشن مژه و مژه های مصنوعی صحبت کنیم.
منظور از اکستنشن مژه فیبر های مصنوعی می باشند که از طریق چسب های طبی به مژه های طبیعی فرد چسبیده می شوند. مژه های مورد استفاده در اکستنشن اندازه های مختلفی دارند که بین 6 میلی متر تا 18 میلی متر بوده و با توجه به خواسته ی مشتری یکی از این اندازه ها مورد استفاده قرار می گیرند. اکستنشن ها دارای انحنا و خمیدگی خاصی بوده و سبب میشوند تا چشم های فرد درشت تر از حالت معمولی خودش دیده شوند. اگر از اکستنشن به درستی مراقبت شود می تواند حدود 6 الی 7 هفته ماندگاری داشته باشد.
بسیاری از افراد یکی از دلایل ریزش مژه هایشان را انجام اکستنشن می دانند در حالی که اگر شما نزد یک فرد ماهر و متخصص برای انجام این کار رفته و وی نیز از مواد با کیفیت و مرغوب استفاده نماید به مژه های طبیعی آسیبی نرسیده و دچار ریزش نمی شوند. در نتیجه اکستنشن به تنهایی برای مژه ها ضرر نداشته و می توان گفت انتخاب نوع نامناسب مژه از جمله دلایل ریزش مژه ها می باشد. دلایل ریزش مژه در اثر اکستنشن موارد رو به رو می باشند : 1- مالیدن چشم ها که سبب شکسته شدن مژه های طبیعی می شود 2- انتخاب اکستنشن های بسیار سنگین.
استفاده از مژه مصنوعی سبب زیبایی چشم ها شده و چهره ی فرد را تغییر می دهد اما این تغییر و زیبایی به صورت موقت بوده و به مرور زمان علاوه بر ریزش مژه ها به سلامت چشم های فرد نیز آسیب می زند. استفاده از مژه مصنوعی در مهمانی ها و عروسی ها به شرطی که فاصله ی زمانی داشته باشد مشکل خاصی را به وجود نمی آورد اما اگر به طور مدام از آن ها استفاده شود آسیب های جدی همچون گل مژه، تاری دید، اگزما و حساسیت و … به چشم های فرد وارد می شود.
مژه ها نیز همانند مو های سر دارای چرخه ی طبیعی هستند به گونه ای که رشد می کنند، می ریزند و سپس دوباره رشد می کنند، در این چرخه مژه های قدیمی تر از بین رفته و مژه های جدید رشد می کنند اما اگر ریزش موهای قدیمی زودتر و بیشتر از رشد مو های جدید اتفاق بیفتد به این معناست که فرد دچار مشکل شده و باید از طریق فهمیدن دلایل ریزش مژه هایش این مشکل را از بین ببرد. ریزش مژه ها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که اکنون اغلب این دلایل را بررسی کرده و توضیحاتی در رابطه با آن ها می دهیم.
از جمله دلایل ریزش مژه ها عبارتند از :
وجود استرس و فشار زیاد یکی از دلایل ریزش مژه ها محسوب می شود. هنگامی که فرد تحت فشار زیاد و استرس است مژه هایش به مرور شروع به ریختن می کنند چرا که تنش های عصبی بر بدن فرد نیز تاثیر گذار می باشند. وقتی فرد در استرس قرار دارد تغییرات متابولیسم و سطح های کورتیزول دچار نوسانات گوناگون شده و این نوسانات سبب ریزش مژه های فرد می شوند. استرس و فشار نه تنها از جمله دلایل ریزش مژه های فرد می باشد بلکه سبب ریزش موهای سر، سینه و شانه ی فرد نیز می شود.
با توجه به تحقیقات انجام شده و آمار بدست آمده یکی از مهم ترین دلایل ریزش مژه ها استفاده بیش از اندازه از محصولات آرایشی بی کیفیت همچون ریمل های ارزان قیمت است. از میان ریمل های موجود در بازار ریمل های ضد آب از جمله مهم ترین دلایل ریزش مژه ها بوده و بسیار مضر می باشند. ریمل های مژه و حتی ریمل های ابرو از ترکیب چندین ماده ی شیمیایی ساخته می شوند که امکان دارد واکنش های آلرژیک در فرد ایجاد کرده و سبب ریزش مژه ها شوند. افرادی که نسبت به حیوانات خانگی ، آلودگی هایی همچون گرد و غبار و … حساسیت دارند بهتر است از استفاده ی مکرر ریمل خودداری کنند چرا که یکی از دلایل ملتحمه و درماتیت همین موضوع می باشد. اگر برای حضور در مکان خاصی احتیاج دارید تا از ریمل استفاده نمایید بهتر است پس از بازگشت به منزل تمامی ریمل های موجود در مژه هایتان را به خوبی شست و شو دهید.
آلوپسی آندروژنیک اغلب با عنوان آلوپسی شناخته شده و نوعی اختلال سیستم ایمنی است که سبب ریزش مو های سر شده و همچنین از جمله دلایل ریزش مژه ها نیز می باشد. در بیماری آلوپسی آندروژنیک یاخته های ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کنند که این موضوع سبب ریزش مو های موجود در سراسر بدن می شود، البته گاهی نیز مشاهده می شود که این بیماری سبب ریزش مو های برخی از مناطق خاص همچون مژه، ابرو، مو های سر و … شده است. تا کنون هیچگونه درمانی برای از بین بردن این بیماری یافت نشده است ما محصولاتی همچون روغن مورد مرکب از جمله موارد تقویت کننده ی مژه ها بوده و از ریزش آن ها جلوگیری می کنند.
اگر فردی تیروئید غیر فعال داشته باشد و یا اینکه تیروئید وی بیش از اندازه فعال باشد مژه هایش شروع به ریزش می کنند. تیروئید بیش از اندازه فعال علاوه بر اینکه از جمله دلایل ریزش مژه ها می باشد بلکه سبب می شود که تحمل فرد در گرما کاهش یافته، دچار سردرد و ناتوانی در خواب شده و همچنین وزن وی کاهش می یابد. از سوی دیگر وجود تیروئید ضعیف سبب می شود تا مژه های فرد مبتلا نازک، خشک و شکننده شوند. تیروئید بیش از حد فعال سبب کاهش وزن شده و تیروئید ضعیف افزایش وزن، تهوع، خشکی پوست، و استفراغ را به همراه دارد.
شیمی درمانی علاوه بر اینکه دارای معایب زیاد بوده و آسیب های فراوانی به فرد بیمار وارد می کند از جمله دلایل ریزش مژه ها و مو های فرد محسوب می شود. مدت زمان شیمی درمانی متفاوت بوده و در برخی از افراد طولانی و در برخی دیگر کوتاه مدت است. در صورت ریزش مو های خود در اثر شیمی درمانی بهتر است تحت نظر پزشک خود از محصولاتی با کیفیت برای مراقبت از پوست و مو کمک بگیرید.
وقتی سن افراد به مرور زمان بالا می رود متابولیسم در بدن آن ها دچار تغییراتی شده و اختلالات به وجود آمده سبب ریزش مو به ویژه ریزش مژه های فرد می شوند اما فولیکول های مو تحریک کمتری یافته و سبب می شوند تا رشد مو کاهش یابد. در نتیجه می توان گفت یکی از دلایل ریزش مژه ها در افراد سن بالا همین تغییرات متابولیسمی ایجاد شده در فرد می باشد.
اختلال مو کنی یا تریکوتیلومانیا ارتباط مستقیمی با وضعیت و شرایط روحی فرد دارد. فرد مبتلا به اختلال مو کنی یا تریکوتیلومانیا مژه ها و ابرو های خود را کنده و به طور کامل از ریشه بیرون می آورند. می توان گفت یکی از دلایل ریزش مژه ها در دوران کودکی، شروع سن بلوغ و نوجوانی وجود همین اختلال در فرد می باشد. اگر در فرزندان خود بروز این اختلال را حس کردید بهتر است سریع تر به فکر درمان آن باشید چرا که اگر پیشگیری نشود وی تا آخر عمر با آن دست و پا خواهد زد.
اگزما که از دلایل ریزش مژه ها به حساب می آید نوعی بیماری پوستی است که سبب خارش پوست، ناراحتی و قرمزی آن می شود. اگر شما نیز از دسته افرادی هستید که به این بیماری مبتلا بوده و شدت آن نیز شدید است هر چه سریع تر برای درمان آن نزد یک مشاور تخصصی پوست مراجعه کنید. اگزما علاوه بر اینکه سبب ریزش مژه های فرد می شود بلکه خارش شدید پوست سر را نیز در فرد مبتلا به همراه دارد. در نتیجه برای جلوگیری از نازک شدن و ریزش مژه ها باید فرد مبتلا توسط یک متخصص ماهر مراجعه کرده و از دارو های مناسب برای درمان آن استفاده کند.
اگر بگوییم کمبود آهن نیز می تواند یکی از دلایل ریزش مژه ها باشد شاید باور نکنید اما این موضوع یک حقیقت است! اگر در رژیم غذایی خود آهن کافی و لازم وجود نداشته باشد مژه هایتان آسیب دیده و به مرور زمان می ریزند. تا جایی که می توانید سعی کنید از خوراکی هایی که دارای آهن می باشند استفاده نمایید چرا که آهن سبب رشد مژه شده و از شکستگی آن جلوگیری می کند. از جمله غذا های دارای آهن می توان به مرغ، لوبیا و … اشاره کرد.
منبع: گل افشان آرایش