این روزها ،همه جا در مورد آلودگی هوا و تاثیرات آن میشنویم ، آلودگی هوا نه تنها مشکلات تنفسی ایجاد میکند ، که حتی عاملی برای ایجاد مشکلات روحی و روانی و حتی مشکلات پوستی میباشد .
تعریف آلودگی هوا
آلودگی هوا عبارت است از وجود هر نوع آلاینده اعم از جامد، مایع، گازو یا تشعشع پرتو زا و غیرپرتو زا در هوا ، به تعداد و در مدت زمانی که کیفیت زندگی را برای انسان و سایر جانداران به خطر اندازد .
آلایندههای هوا به دو گروه آلایندههای اولیه و آلایندههای ثانویه تقسیمبندی میشوند که هر یک ویژگیها و خصوصیات متفاوتی دارد،
آلایندههای اولیه، به آلایندههایی گفته میشود که بهطور مستقیم نشات گرفته از منابع آلودگی هوا هستند و بهصورت مستقیم وارد اتمسفرمیشوند و با همان ترکیب در هوا حضور مییابند همچنین این آلایندهها قابل اندازهگیری هستند. مونوکسید کربن، هیدروکربنها، اکسیدهای نیتروژن، دیاکسید گوگرد، گرد و غبار و … از جمله آلایندههای اولیه هستند
آلایندههای ثانویه آلایندههایی هستند که بر اثر بر هم کنش عوامل محیطی مانند نور خورشید، رطوبت و واکنشهای فتوشیمیایی، هیدرولیز و اکسیداسیون روی آلایندههای اولیه تولید میشود و بهطور کلی منشاء این آلایندهها، آلایندههای اولیهای هستند که وارد اتمسفر میشوند. این آلایندهها شامل ازن، پراکسی استیل نیترات، اسیدسولفوریک و اسید نیتریک میشود که از آلایندههای اولیه نظیر ترکیبات هیدروکربنی حاصل میشود .
تقسیم بندی آلودگی هوا از نظر منشاء آلودگی
مواد آلاینده هوا را میتوان از نظر منشا آلودگی، حالات فیزیکی آلاینده، شیمیایی، فیزیولوژیک و از نظر فرم آلودگی تقسیمبندی کرد.
این منشا میتواند طبیعی و مصنوعی باشد. آلایندههای طبیعی نظیر ذرات و خاکستر آتشفشان و گازهای ناشی از آن، فساد مواد آلی و اجساد حیوانات و بقایای تنه درختان که تحت تاثیر باکتریها تولید آلودگی میکنند. آلایندههای مصنوعی نیز از طریق انسان تولید و به فضا فرستاده میشود که این آلایندهها میتواند آلی یا صنعتی باشند. آلایندههای صنعتی نیز ثابت یا متحرک هستند. منابع ثابت مانند کارخانهها از نظر اهمیت به ترتیب عبارتند از نیروگاه، پتروشیمی، کارخانههای مواد شیمیایی .
در شهرهای بزرگی همچون تهران، تبریز و … این مسئله بسیار موجب نگرانی همه ما شده است. اما بهتر است این موضوع را نیز بدانید که آلودگی هوا موضوعی جهانی است که در تمام دنیا یکی از مسائل مورد بحث شده است. هرگونه تغییر فیزیکی، بیولوژیکی یا شیمیایی در هوا ممکن است به عنوان آلودگی هوا نامیده شود. عوامل اصلی آلودگی هوا متفاوت است و این اتفاق زمانی رخ می دهد که گازهای مضر، گرد و غبار، دود و … وارد جو شود. این قضیه باعث می شود که زندگی گیاهان، حیوانات و انسان ها به دلیل کثیف شدن هوا با مشکلات متعددی روبرو شود.
ضرورت استفاده از شویندههای غیرصابونی در آلودگی هوا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن پوست ایران، دکتر محمدعلی نیلفروش زاده با بیان اینکه آلودگی هوا واقعیت دنیای ماشینی و صنعتی است که میتواند بر ارگانهای مختلف بدن آثار مخرب و زیانباری ایجاد کند، گفت: پوست اولین و گستردهترین سد دفاعی بدن در برابر آلایندههای زیست محیطی، دود، ذرات معلق و مواد شیمیایی موجود در هوا محسوب میشود که آثار مستقیم و غیر مستقیم، کوتاه مدت و دراز مدت مخربی را طی سالهای زندگی متحمل میشود.
رییس مرکز تحقیقات پوست و سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه فرمالدئید از مهمترین مواد آلاینده است و تماس با آن موجب تحریک و آلودگی چشم، پوست، مخاط و بروز علائمی، چون تهوع، سرگیجه، التهاب و سوزش میشود، افزود: در مطالعه سال ۲۰۱۰ روی ۴۰۰ نفر در آمریکا، اثبات شد که آلودگی هوا باعث چین چروک، پیری، تلانژکتازی (عروق برجسته همراه با رنگدانه قهوه ای)، خارش، کهیر، اگزما و زخمهای سطحی پوست میشود.
دکتر نیلفروش زاده، ریزش غیر طبیعی مو، گودی و کبودی اطراف چشم، ضایعات و برخی بدخیمیهای پوستی را بخشی از عوارض بلند مدت آلودگی هوا بر بدن دانست و گفت: شستشوی مکرر دست و صورت، استحمام روزانه با شامپوهای معمولی و اجتناب از حضور در هوای آلوده اقدامی ضروری است.
دبیر انجمن متخصصین پوست ایران، کاهش مصرف مواد آرایشی و عطر در روزهای آلوده سال، استفاده از دستکشهای نخی سفید، همچنین شویندههای غیر صابونی (سیندت بار – متناسب با اسیدیته پوست)، کرمهای مرطوب کننده و ضد آفتاب مناسب را نیز بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این روزها در هنگام تماس با کودکان که حساستر هستند باید بیشتر دقت کرد.
انواع شوینده ها و کاربرد آنها
با دنیای پر از آلودگی هوا و محیط و عوامل مضر و مخرب پوست، برای حفظ سلامتی پوست باید خیلی بیشتر تلاش کنیم. طی ۲۴ ساعت شبانه روز، پوست ما خصوصا در قسمت صورت، با ذراتی از خاک، باکتری، سلولهای مرده و چربی طبیعی خارج شده از خود پوست به نام «سبوم» پوشیده میشود. پاک کردن پوست از این آلودگیها وظیفه ما در برابر پوست است. پس لازم است با انواع شوینده ها و کاربرد آنها
آشنا شویم تا بتوانیم مناسبترین و بهترین پاک کننده را برای پوست خود انتخاب کنیم.
دلیل اصلی ایجاد دانههای سرسیاه، دانههای زیرپوستی و جوش، تمیز نکردن پوست به صورت منظم است. اگر پوست صورت را به صورت منظم پاک نکنید منافذ سطح پوست با آلودگیها پر میشوند.
تنوع بین محصولات پاک کننده صورت زیاد است، اما قانون اصلی در انتخاب پاک کننده پوست، انتخاب آن براساس نوع پوست است. نوع پوست شما میتواند، خیلی خشک، خشک، مختلط یا چرب باشد. با توجه به نوع پوستتان انتخابشما برای تمیز کننده صورت میتواند، شیرپاک کن، و سرم پاک کننده، سیندت فوم یا ژل شستوشوی صورت باشد.
شرکت گل افشان ارایش با تولید طیف وسیعی از بهترین شوینده های پوست در خدمت شماست ، که پاسخگوی نیاز انواع پوستها میباشند .
برای شستشوی پوستهای خشک بهترین انتخاب پن یا سیندت مایع پوست خشک لامینین یا سیندت مایع کرمدار لامینین میباشد .
برای پوستهای چرب و مختلط نیز انواع پن پوست چرب و سیندت مایع پوست چرب و آکنه ای لامینین میتواند انتخاب بسیار خوبی باشد .
سیندت یا صابون سینتتیک (Synthetic Soap)، شوینده های نسل جدید و غیر قلیایی هستند که در ساخت آنها بر خلاف صابونها از نوع خاصی سورفکتانت استفاده شده و PH سازگار قابل تنظیم با انواع پوست دارند.
فوم شستشوی صورت و بدن مدیلن مناسب پوست خشک و حساس مدیلن و فوم شستشوی صورت و بدن مدیلن مناسب پوست چرب و مختلط مدیلن نیز حاوی مواد شوینده غیر صابونی و ترکیبات آبرسان و شاداب کننده (اوره و اسید لاکتیک) بوده و به دلیل بافت سبک و کف حاصل از آنها نفوذ بهتری به درون پوست دارند و آلودگی های پوست را بسیار عمیق تر و سریع تر از صابون ها، ژل ها و دیگر شوینده ها پاک سازی می نماید.